LAWATAN KOLABORASI ke MID PARIT TENGAH

Salam 1 Malaysia,

Tahun baru , azam baru 2012 telah berlalu hampir 5 hari berlalu, baru hari ini saya dapat mengemaskini blog yang dah lama tak di buka oleh masalah-masalah yang tak dapat dielakan.

Baru-baru ini saya bersama pengurus-pengurus MID wilayah KEJORA telah mengikuti 1 lawatan kolaborasi ke MID Kg Parit Tengah, Sri Merlong , Batu Pahat pada 28 Disember 2012-Rabu. Lawatan ini telah melibatkan 2 wakil lembaga pengurusan MID masing-masing serta wakil dari KEJORA itu sendiri serta beberapa MID kecil yang terlibat.

 PENGENALAN

             Lawatan ini adalah merupakan lawatan kolaborasi ( kerjasama yang boleh mendatangkan keuntungan dan inspirasi kepada Mid yang terlibat) untuk mendapatkan gambaran dan mempelajari ilmu-ilmu yang boleh diambil sebagai contoh untuk mempertingkatkan lagi mutu perkhidmatan MID kepada masyarakat di kampung masing-masing.

OBJEKTIF

  • Memperolehi ilmu baru serta khidmat nasihat daripada pengerusi JKKK Kg Parit Tengah tentang cara beliau serta pengurus MID sana memperolehi MID Cemerlang selama beberapa tahun.
  • Mempertingkatkan lagi perkhidmatan di MID .
  • Memberi idea baru kepada pengurus-pengurus MID lain untuk memperbaiki kekurangan di dalam menyediakan perkhidmatan mahupun proses kerja.

GAMBAR-GAMBAR SEMASA LAWATAN.

 Gambar pengurus-pengurus MID Wilayah KEJORA bersama Pengurus MID Parit Tengah, Bt Pahat.

Advertisements
By midempat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s